Scroll
Uw grond verkopen?

See Real Estate Awards 2023

2023/06/02
SPACEPLUS won de prijs voor "Beste Warehouse Project 2023"

LCV Real Estate start de bouwwerkzaamheden voor Fase 2 van SPACEPLUS West (Chitila)

LCV Real Estate kondigt de start aan van de bouwwerkzaamheden voor de tweede fase van de ontwikkeling van het SPACEPLUS West-project. De ruimte is bestemd voor de lichte industriële en logistieke opslagbehoeften van kleine en middelgrote ondernemingen. Gunstig gelegen aan de ringweg van Boekarest, in Chitila, vertegenwoordigt de nieuwe ontwikkeling 7.000 vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte, als onderdeel van het totale oppervlak van 10.000 vierkante meter. De eerste fase van het gebouw is al voor 100% bezet, de bouwwerkzaamheden voor fase 2 zijn al aan de gang en worden naar verwachting eind van het jaar afgerond. Dit project is een samenwerking met SPEEDWELL, een van de meest actieve spelers op de Roemeense vastgoedmarkt en investeringspartner, samen met LCV Real Estate, in Spaceplus.  

De eerste fase van de eerste ontwikkeling van SPACEPLUS werd vorig jaar gelanceerd en introduceerde een nieuw opslagconcept op de Roemeense markt. Als reactie op de productie- en opslagbehoeften van kleine en middelgrote ondernemingen biedt het concept klasse A-opslag- en productie-eenheden van hoge kwaliteit voor licht industriëel en logistiek gebruik. Fase 1 van de ontwikkeling bestaat uit een module van 3.000 vierkante meter, terwijl fase 2 bestaat uit 7.000 vierkante meter van de totale gebouwgrootte van 10.000 vierkante meter.

 

"We zijn verheugd de start van de bouwwerkzaamheden voor de tweede fase van onze SPACEPLUS West-ontwikkeling aan te kondigen. Het nieuwe concept dat we vorig jaar introduceerden, wordt al erkend door de branche. Ondertussen blijft het onze prioriteit om te voorzien in de opslag- en productiebehoeften van kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl we trouw blijven aan onze huidige en toekomstige huurders door kostenefficiënte goed geïsoleerde en energiezuinige ruimtes te bouwen. Onze huurders hebben de flexibiliteit om hun eigen hoogwaardige ruimtes te configureren, met een modern ontwerp dat veiligheid, duurzaamheid en comfort vooropstelt," zei Jan Demeyere, Architect en Medeoprichter van SPEEDWELL.

 

Met ingebouwde modulariteit begint de capaciteit van de opslagruimtes vanaf 450 vierkante meter, met een vrije hoogte van 6 meter. Hierdoor wordt het SPACEPLUS-concept de moderne opslagoplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit, aanvullende diensten en state-of-the-art faciliteiten.

 

"We zijn verheugd om onze ontwikkelingsplannen voort te zetten in het segment van lichte industrie in Chitila, een strategische locatie voor bedrijven, op slechts 9 km afstand van het stadscentrum van Boekarest. Onze klantgerichte aanpak en onze inspanningen om uit te breiden in dit nieuwe segment zijn bevestigd door de branche, met de Europa Property Award voor "Beste Warehouse Project" van het jaar, maar ook door de markt, aangezien het gebouw volledig verhuurd is, wat bewijst dat onze investeringen in de juiste richting gaan. Met dit concept verder ontwikkeld en om het segment in het algemeen verder te bevorderen, zijn we ervan overtuigd dat we kunnen voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen op nationaal niveau, binnen internationale opslagnormen", aldus Didier Balcaen, CEO en medeoprichter van SPEEDWELL.

 

SPACEPLUS profiteert van de hoogste veiligheidsmaatregelen, met 24/7 bewaking en gecontroleerde toegang. Bovendien zijn de ruimtes uitgerust met sprinklers en andere aanvullende diensten, zoals geïnstalleerde verwarming of op maat gemaakte kantoorinrichting.

 

Als onderdeel van haar uitbreidingsplannen en de hoge vraag op de markt, heeft LCV Real Estate dit jaar ook een nieuw stuk grond gekocht in Popesti-Leordeni, dat gepland is voor de ontwikkeling van SPACEPLUS East. Het bedrijf heeft in haar pijplijn het tweede project SPACEPLUS East, met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. 

Winnaar See Real Estate Awards 2023

Als blijk van haar toewijding aan innovatief ontwerp en klantgerichte oplossingen, won SPACEPLUS de prijs voor "Beste Warehouse Project" van het jaar tijdens de SEE Real Estate Awards 2023 Gala, georganiseerd door Europa Property. Op deze manier wordt SPACEPLUS erkend als een nieuw concept op de Roemeense industriële markt.

Deel dit artikel!