Scroll
Uw grond verkopen?

Officiële opening van het bedrijvenpark te Gembloux

2023/05/12
Un Quartier Enée is officieel geopend

Het bedrijvenpark "Un Quartier Enée" opent officieel de deuren in Gembloux

Vrijdag 12 mei 2023 werd het bedrijvenpark “Un Quartier Enée” te Gembloux officieel geopend. Het nieuwbouwproject bestaat uit 39 KMO units en 1860m² kantoorruimte. Het KMO-gedeelte werd gebouwd door LCV Real Estate, de ontwikkeling vennootschap van de Willy Naessens Groep.

KMO- en retailpark

Het nieuwbouwproject is opgesplitst in 2 zones. De KMO-zone werd ontwikkeld en gebouwd door LCV Real Estate, het retail gedeelte door vastgoedpartner Mitiska Reim. Op heden zijn er nog 3 van de 39 KMO units te koop. “Het kantoorblok werd volledig verhuurd aan Corilus, een software bedrijf voor de zorgsector. De andere KMO units werden aan kleine en middelgrote ondernemingen verkocht of verhuurd, aan bedrijvigheid dus geen gebrek in het nieuwe bedrijvenpark”, vertelt Bram De Paepe (Investment Director LCV Real Estate).

Sociaal en duurzaam verantwoorde projecten

Als vastgoedontwikkelaar is LCV Real Estate er zich van bewust dat hun projecten een impact kunnen hebben op de lokale samenleving alsook het milieu. Daarom zijn sociaal en duurzaam verantwoorde projecten de focus binnen LCV Real Estate. “Zo werd de beek, die jaren geleden werd gedempt, opnieuw in open lucht gebracht met de positieve effecten op het milieu eromheen als gevolg. De zeldzame en beschermde planten op het terrein werden in kaart gebracht. Na het verkrijgen van een specifieke vergunning, werden de zeldzame en beschermde planten verplaatst naar een nieuwe groene zone op het terrrein,” legt Paul Eeckhout uit, projectleider binnen LCV Real Estate. Er werd een crapoduct gemaakt en men gaf aandacht aan de fauna wat zorgde voor een maximaal herstel van de natuurlijke habitat.

CO2-neutraal certificaat

Doordat het bedrijvenpark in samenwerking met de Willy Naessens Groep is gerealiseerd, is het KMO – kantorengedeelte van Un Quatier Enée CO2-neutraal. Naast de CO2 neutrale aanleg van het bedrijvenpark is ook de exploitatie ervan CO2-neutraal. De kantoren worden geklimatiseerd door middel van een warmtepomp en in het bedrijvenpark wordt er geen gas voorzien.

In samenwerking met Natagora, die hun expertise op het gebied van milieubescherming ter beschikking hebben gesteld, heeft LCV Real Estate alle duurzame initiatieven kunnen uitvoeren, waardoor de impact op het milieu tot een minimum is beperkt.

Wij bouwen mee aan een duurzame toekomst!

Deel dit artikel!